Aksa Doğalgaz'dan 1,5 Milyar Dolar Yatırım Hedefi
Aksa DoÄŸalgaz’ın 2023 yılı faaliyet raporu yayınlandı. Raporda Aksa DoÄŸalgaz’ın sadece bir yılda gerçekleÅŸtirdiÄŸi 6 bin kilometreyi aÅŸan yatırımla Türkiye’de ve uluslararası alanda sektöründe bir rekora daha imza attığı, 2030 Strateji Planı kapsamında ise toplam 1,5 milyar dolar yatırım yapmayı hedeflediÄŸi belirtiliyor.
Türkiye genelinde 45 bin kilometreyi aÅŸan ÅŸebeke uzunluÄŸuyla 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyon abonesine doÄŸal gazı güvenle ulaÅŸtıran Aksa DoÄŸalgaz, 2023 yılı performansını ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerini içeren 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Tohum Gözlemcisi Lalehan Uysal’ın Anadolu Tohumları fotoÄŸraflarının eÅŸliÄŸinde, “Yurda, DoÄŸaya, AÅŸa… Ve GeleceÄŸe” temasıyla yayınlanan raporda, Aksa DoÄŸalgaz’ın mali sonuçları, operasyonel ve yenilikçi uygulamaları ile sürdürülebilirlik çalışmalarından teknolojik geliÅŸimine kadar kapsamlı tüm faaliyetleri geniÅŸçe aktarılıyor.
Tüm bölgelerde 5,7 milyar TL yatırım
Elde edilen sonuçları deÄŸerlendiren Aksa DoÄŸalgaz Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Arslan, “2023 yılında Türkiye ekonomisine ve paydaÅŸlarımıza yönelik sorumluluÄŸumuzun bilincinde olarak sürdürülebilir büyüme stratejimiz doÄŸrultusunda mali sonuçlarımızı güçlendirdik: Tüm bölgelerimizde 5,7 milyar TL yatırım gerçekleÅŸtirdik. Yüzde 15,5 büyüyerek 44 bin 690 km’ye ulaÅŸan doÄŸal gaz ÅŸebekemiz, dünyanın etrafında bir tam tur dönecek uzunluÄŸa eriÅŸti. 38 yeni ilçe ve beldeyi daha doÄŸal gazla buluÅŸturduk, toplam abone sayımız 5 milyona ulaÅŸtı. Yıllık ciromuz 49,8 milyar TL oldu. Öz kaynaklarımız yüzde 17,2 artarak 11 milyar TL seviyesine çıktı” diye konuÅŸtu.
Kazancı Holding’in tecrübesi ve bilgi birikiminden güç alıyoruz
Kazancı Holding’in yarım asrı aÅŸan tecrübesi ve bilgi birikiminden güç alarak ilerlediklerine dikkat çeken Arslan, “Hikayemiz, Holdingimizin 2030 Global AKSA Stratejisi doÄŸrultusunda küresel bir marka olma yolunda istikrarla ilerliyor. Strateji planımızı yüksek müÅŸteri memnuniyeti ve ülke ekonomisine katma deÄŸer saÄŸlama çerçevesinde hazırladık. 2030 yılına kadar yurt içi ve yurt dışında toplam 1,5 milyar ABD doları yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırımla 2030 yılına kadar 25 bin km ÅŸebeke imalatı ile ÅŸebeke büyüklüÄŸümüzü yüzde 57 artırarak 44 bin 690 km’den 70 bin km’ye, abone sayımızı yüzde 66 artırarak 4,9 milyondan 8,2 milyona ve doÄŸal gaz dağıtım hacmimizi yüzde 78 artırarak 9,7 milyar metreküpten 17,2 milyar metreküpe çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca 2023 yıl sonu itibarıyla 158 milyon ABD doları olan FAVÖK deÄŸerimizi yıllık ortalama yüzde 14 büyüme ile 382 milyon ABD doları seviyesine ulaÅŸtırmayı, ciromuzu da 1,7 milyar ABD dolarından 3,1 milyar ABD dolarına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Tüketici Memnuniyetini Ä°lke Edinen Firma Ödülü
DoÄŸa dostu ve ekonomik enerji doÄŸal gazı abonelerine ulaÅŸtırırken yüksek müÅŸteri memnuniyetiyle hareket ettiklerini söyleyen Arslan, “Bu görüÅŸümüzün en büyük yansıması, kuÅŸkusuz, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleÅŸtirilen 26. Tüketici Ödülleri’nde Tüketici Memnuniyetini Ä°lke Edinen Firma Ödülü’ne deÄŸer görülmemiz oldu. Düzenlenen törende ödülümüzü CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan takdim etti. Bunun yanı sıra yapay zeka ve veri analitiÄŸi gibi ileri teknolojileri kullanarak müÅŸteri deneyimini maksimum düzeyde tutmakta, elde ettiÄŸimiz veriler ışığında sürekli geliÅŸtirmekte kararlıyız. Çünkü yalnızca bugünü deÄŸil, geleceÄŸi de ÅŸekillendiren bir vizyonla hareket ediyoruz” diye konuÅŸtu.
Karbon Emisyonu Hesaplanması ve Azaltılması projemizi hayata geçirdik
Çevresel etki adımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Arslan, “2023 yılında sera gazı kaynaklarımızın tespit edilmesi, karbon emisyonumuzun kontrol altına alınması ile azaltılması amacıyla Karbon Emisyonu Hesaplanması ve Azaltılması projemizi hayata geçirdik. BaÅŸarıyla tamamlanan projemizi bölgelerimizin tamamında yaygınlaÅŸtırmak üzere harekete geçtik. Öte yandan geçtiÄŸimiz yıl faaliyet gösterdiÄŸimiz bölgelerde doÄŸal gaz kullanılmasıyla sadece 1 yılda 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleÅŸti. Bu oran, yaklaşık olarak 434 milyon aÄŸaçtan oluÅŸan bir ormanın temizleyebileceÄŸi karbon miktarına eÅŸ deÄŸer olmasıyla bizleri heyecanlandırıyor. YürüttüÄŸümüz karbon ayak izini azaltmaya yönelik faaliyetlerimizle 2023 yılında Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim DerneÄŸi (SÜT-D) tarafından “DoÄŸal Gaz YeÅŸilleniyor” projemizle DüÅŸük Karbon Kahramanı Ödülü’ne deÄŸer görülerek bu ödülü dört yıldır üst üste almış olmanın gururunu yaÅŸadık” dedi.
Deprem için güçlü iÅŸ birlikleri
Aksa DoÄŸalgaz’ın geleceÄŸe dönük stratejik iÅŸ birlikleriyle de öne çıktığını açıklayan Arslan, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Tüm Türkiye’yi derinden sarsan 6 Åžubat depremleri hepimize bir kez daha gösterdi ki biz bir deprem ülkesinde yaşıyoruz ve depreme her açıdan hazır olmalıyız. Aksa DoÄŸalgaz’ın altyapısı kurulduÄŸu ilk günden beri son teknolojiyle korunuyor, takip ediliyor ve önleyici tedbirler alınıyor; tüm bölgelerimizde periyodik ÅŸekilde kaçak tarama çalışmalarımızı da yapıyoruz. Bununla birlikte gerekli iÅŸ birliklerine imza atmayı ve güçlü iÅŸ birlikleriyle fikir alışveriÅŸinde bulunmayı önemsediÄŸimizi belirtmek istiyorum. Bu nedenle ABD merkezli Pacific Gas and Electric Company ile afet yönetimi, deprem riskinin deÄŸerlendirilmesi ve doÄŸal gaz arz güvenliÄŸinin sürekli saÄŸlanması amacıyla ortak çalışma yürütmek üzere bir araya geldik. Japon gaz ÅŸirketi Osaka Gas ile süren görüÅŸmelerimiz neticesinde ilerleyen süreçte iÅŸ birliÄŸi protokolümüzü imzaladık. Åžirketimiz, sektörümüzde ilkeleri belirlemeye, doÄŸal gaz dağıtımı alanında uluslararası bir referans noktası olmaya devam edecek.” Ä°lginizi çekebilir... E.C.A., Isıtma SoÄŸutma Bayileri ile Ä°stanbul'da BuluÅŸtuE.C.A., 14 Ocak tarihinde Ä°stanbul'da yaklaşık 80 kiÅŸinin katılımıyla bayi toplantısı gerçekleÅŸtirdi. BuluÅŸmanın ilk yarısı Dr. Åžeref OÄŸuz ekonomi... Daikin'den Kombinizin Ömrünü Uzatacak Ä°puçlarıDaikin uzmanları, kombi kullanımında maksimum verim ve uzun ömür saÄŸlamak için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaşıyor. Ä°ÅŸte Daikin uzmanla... Borusan 80. Yaşını "Daha Yeni BaÅŸladık" Diyerek Yıl Boyunca KutladıBorusan Grubu 80. yıl dönümünü, 2024'te gerçekleÅŸtirdiÄŸi pek çok organizasyon, proje ve iletiÅŸim çalışmasıyla kutladı. "0'dan BaÅŸladık, 8... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.